Miele

Kyle ConnaughtonΑποτυπώνοντας τη στιγμή στον χρόνο

Μπορεί να είναι κάτοχος τριών αστεριών Michelin, ταυτόχρονα όμως ο σεφ Kyle Connaughton είναι πολύ απλός άνθρωπος. Αγαπά την κηπουρική, βλέπει το μαγείρεμα ως έκφραση στοργής και δεν παύει να συναρπάζεται από την ιαπωνική κουζίνα. Γι' αυτόν, μια ζωή πέρα από το συνηθισμένο σημαίνει ποτέ να μην επαναπαύεσαι στις δάφνες σου.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη ζεις εκ του ασφαλούς. Πρέπει να προκαλείς τον εαυτό σου.
Kyle ConnaughtonΣεφ με 3 αστέρια Michelin

Ο Kyle είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου και πανδοχείου SingleThread Farm στην κομητεία Sonoma, στην Καλιφόρνια και είναι υπεύθυνος για τα πάντα, από την προέλευση των υλικών έως την τελική παρουσίαση των πιάτων. Στην ιδιόκτητη φάρμα του, έκτασης είκοσι στρεμμάτων, φυτρώνουν τα λαχανικά που θα χρησιμοποιηθούν εκείνη τη ημέρα στην κουζίνα του – μια στιγμή στον χρόνο που συνδέει με το «εδώ και τώρα» τους συνδαιτημόνες του εστιατορίου του.

Η Καλιφόρνια συναντά την Ιαπωνία

«Χρησιμοποιώ ξυλάκια ως το μοναδικό εργαλείο χειρός, επειδή μου αρέσει ο φυσικός ρυθμός, μου αρέσει η ροή τους. Μου αρέσει να κρατώ κάπως περιορισμένη την παλέτα εργαλείων μου και τα επιλέγω ειδικά επειδή τα βρίσκω κομψά και λειτουργικά ταυτόχρονα.»

Η αγάπη του για την ιαπωνική κουλτούρα ξεκίνησε όταν ο Kyle ήταν 9 ετών, την εποχή που ο πατέρας του ταξίδευε συχνά σε αυτό το μακρινό νησί του Ειρηνικού για δουλειές. Πατέρας και γιος έτρωγαν συχνά έξω σε ιαπωνικά εστιατόρια στο Λος Άντζελες και ταξίδευαν ακόμα και μαζί στην Ιαπωνία για να ζήσουν από κοντά τον πολιτισμό και να γευτούν τα φαγητά της χώρας αυτής. Αυτές οι εμπειρίες είναι εκείνες που έδωσαν την ώθηση στον Kyle να ξεκινήσει την καριέρα του εργαζόμενος σε ιαπωνικά εστιατόρια. Στη συνέχεια σπούδασε σε κορυφαία ιαπωνική σχολή μαγειρικής και μαθήτευσε στην Ιαπωνία πριν μετακομίσει τελικά στο Hokkaido.

«Αναζητάμε μεγάλες δημιουργικές καινοτομίες, αναζητάμε το καινούργιο. Τι είναι αυτό που μπορούμε να δημιουργήσουμε, αυτό που δεν έχει δει κανείς ακόμα;»

Kyle και Azuma-san

Η πολύ στενή του σχέση με τη φύση και η ιαπωνική κουλτούρα είναι δύο από τους λόγους που τον συνέδεσαν από την πρώτη στιγμή με τον καλλιτέχνη Azuma Makoto. «Η συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες και τεχνίτες αποτελεί για εμάς τους σεφ σπουδαία πηγή έμπνευσης» λέει ο Kyle. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί παραλληλισμοί ανάμεσα στο έργο του Azuma και στον κόσμο των λουλουδιών και σε αυτά που κάνουμε με το φαγητό».

Η νέα κομψότητα – Μαγείρεμα με τον συνδυαστικό φούρνο ατμού

Με πηγή έμπνευσης τον συνδυαστικό φούρνο ατμού, πήραν απλά στοιχεία και τα μεταμόρφωσαν σε κάτι εξαιρετικό. Ο Kyle δημιούργησε μια σύνθεση από μια ποικιλία υλικών, πολλά και διαφορετικά λαχανικά συνδυασμένα με την απλότητα ενός τέλεια μαγειρεμένου ψαριού, χωρίς περιττές γαρνιτούρες.

Μάθετε περισσότερα για τον συνδυαστικό φούρνο ατμού

Μια σάλτσα που παρασκευάζεται με μαλακό τόφου, αβοκάντο και μερικά βότανα δημιούργησε τη βάση και την υφή για τον συνδυασμό διαφόρων λαχανικών και του ψαριού. Επικεντρώθηκε στο μαγείρεμα κάθε υλικού με ακρίβεια, διασφαλίζοντας ότι όλες οι διαφορετικές γεύσεις δένουν μεταξύ τους αρμονικά και σε ισορροπία.

Αποτυπώνοντας τη στιγμή – Μαγείρεμα στην επαγωγική εστία

«Αυτό που μου αρέσει τόσο στην εστία αυτή είναι ότι μπορώ να κάνω τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Μέχρι τώρα, η τεχνολογία τέτοιου είδους δεν μας επέτρεπε να έχουμε την κομψότητα και τη ροή που αναζητούμε στη μαγειρική μας», εξηγεί ο Kyle. Το αποτέλεσμα είναι ένα στιγμιότυπο του σήμερα, η καλύτερη εποχιακή συλλογή μικρών πιάτων, μια πανδαισία διαφορετικών γεύσεων. Κάθε στοιχείο μαγειρεύεται τέλεια και παρουσιάζεται δεξιοτεχνικά.

Μάθετε περισσότερα για την επαγωγική εστία

«Στην Ιαπωνία λένε Καϊζέν και εννοούν τη βελτίωση, την καλυτέρευση. Κάθε μέρα συζητάμε σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε με στόχο την καλυτέρευση. Δεν μπορείς να εφησυχάζεις, δεν μπορείς να είσαι ικανοποιημένος, δεν μπορείς να λες ότι το κοινότυπο είναι αρκετά καλό για σένα, πρέπει πάντα να αγωνίζεσαι να φτάσεις στο επόμενο επίπεδο.»