• Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 30 ευρώ

Τρόποι λειτουργίας

Η σωστή λειτουργία για κάθε διαρρύθμιση

Τρόπος εξαγωγής

Οι απορροφητήρες εξαγωγής απορροφούν τους υδρατμούς και απομακρύνουν τα σωματίδια λίπους με το φίλτρο λίπους. Ο φιλτραρισμένος αέρας μεταφέρεται εκτός της κουζίνας μέσω αεραγωγών. Μαζί με το φιλτραρισμένο αέρα, απομακρύνονται από την κουζίνα και η υπερβολική υγρασία και οι οσμές. Για αυτόν το σκοπό, οι απορροφητήρες εξαγωγής χρειάζονται αεραγωγούς και έναν εξαεριστήρα στον τοίχο ή την οροφή. Ταυτόχρονα, πρέπει να παρέχεται ροή φρέσκου αέρα, π.χ. μέσα από ένα ανοικτό παράθυρο. Οι απορροφητήρες εξαγωγής συνιστώνται ειδικά πάνω από εστίες αερίου, καθώς και για τακτικό τηγάνισμα στη φριτέζα, ψήσιμο στο γκριλ ή μαγείρεμα με το wok. Αυτός ο τύπος μαγειρέματος παράγει πολλή θερμότητα, λίπη και ατμούς, που αφαιρεί πιο αποδοτικά αυτός ο τύπος απορροφητήρα. Παράλληλα, οι εστίες αερίου εξασφαλίζουν επαρκή παροχή απαραίτητου για την καύση φρέσκου αέρα.

Τρόπος εξαγωγής με εξωτερικό ανεμιστήρα

Στη λειτουργία εξαγωγής, ο απορροφητήρας συνδυάζεται με έναν εξωτερικό κινητήρα, για παράδειγμα τοποθετημένο στον εξωτερικό τοίχο ή στην οροφή του σπιτιού σας. Η εγκατάσταση του κινητήρα εξωτερικά σημαίνει ότι μπορεί να τοποθετηθεί σε όποιο σημείο ο θόρυβος ενοχλεί λιγότερο. Έτσι ο θόρυβος στον απορροφητήρα μειώνεται στο ελάχιστο. Για σημαντική μείωση των επιπέδων θορύβου, το σύστημα αεραγωγών πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον 5-7 m. Το αν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξωτερικό ανεμιστήρα εξαρτάται από την κουζίνα, τον τύπο και τον τρόπο τοποθέτησης των αεραγωγών και τον ίδιο τον απορροφητήρα. 

Πρόγραμμα ανακύκλωσης

Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης απορροφούν τους υδρατμούς και απομακρύνουν τα λίπη και τις οσμές με φίλτρα λίπους και άνθρακα. Στη συνέχεια, ο καθαρός αέρας ανακατευθύνεται στην κουζίνα. Αυτή η ανακύκλωση του αέρα γίνεται μέσα στο δωμάτιο. Οι απορροφητήρες με ανακύκλωση αέρα δεν χρειάζονται αεραγωγούς, ούτε εξαερισμό στον τοίχο ή στο δωμάτιο. Οι απορροφητήρες με ανακύκλωση τοποθετούνται πολύ εύκολα και πολλές φορές είναι η μοναδική διαθέσιμη λύση λόγω κτιριακών περιορισμών (π.χ. σε πολυκατοικίες). Ένας απορροφητήρας με ανακύκλωση είναι καλή επιλογή για τοποθέτηση πάνω από μια ηλεκτρική εστία. Ωστόσο, πάνω από εστίες αερίου, όπου παράγεται πολλή θερμότητα, πρέπει να τοποθετείται, αν είναι δυνατό, απορροφητήρας εξαγωγής.

Τα χαρακτηριστικά εξαρτώνται από το μοντέλο. Οι εικόνες αποτελούν μόνο παραδείγματα και εξυπηρετούν επεξηγηματικούς σκοπούς

    • Διατηρούμε το δικαίωμα πραγματοποίησης τεχνικών αλλαγών. Δεν φέρουμε ευθύνη για την ακρίβεια των παρεχόμενων πληροφοριών.