Σύμβολα φροντίδας

Σύμβολα πλυσίματος

Symbol Waschen

To πιο κοινό σύμβολο στην ετικέτα των ρούχων. Υποδεικνύει ότι το ρούχο μπορεί να πλυθεί κανονικά στο πλυντήριο.

Symbol Waschen

Το σύμβολο της λεκάνης υποδηλώνει ότι το ρούχο μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο. Οι βαθμοί εντός της λεκάνης καθορίζουν τη μέγιστη θερμοκρασία με την οποία μπορεί να πλυθεί το ρούχο. Αν το σύμβολο της λεκάνης είναι υπογραμμισμένο, πρέπει να πλύνετε το ρούχο σας στο πρόγραμμα απαλού πλυσίματος. Για τα πλυντήρια ρούχων της Miele το αντίστοιχο πρόγραμμα είναι αυτό του «ελάχιστου σιδερώματος». Αν υπάρχουν δύο μπάρες, τότε προτείνεται το πρόγραμμα της Miele για συνθετικά.

Symbol Waschen

Είδη για πλύσιμο στο χέρι. Είναι κατάλληλα είτε για πλυντήριο ρούχων της Miele στο πρόγραμμα για μάλλινα που πλένονται στο χέρι ή για μεταξωτά είτε για τον νιπτήρα σε θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 40°C. απαγορεύεται το στύψιμο και το τρίψιμο.

Symbol Waschen

Σαφής ένδειξη στεγνού καθαρίσματος Ρούχα που φέρουν αυτό το σύμβολο δεν πρέπει να πλένονται στο χέρι ή στο πλυντήριο.

Σύμβολα στεγνώματος

Symbol Trocknen

Ξεχάστε το άπλωμα των ρούχων! Το είδος αυτό μπορεί να στεγνώσει στο στεγνωτήριο οποιαδήποτε στιγμή. Οι τελείες υποδεικνύουν το επίπιεδο στεγνώματος του στεγνωτηρίου. Δύο τελείες: τα υφάσματα μπορούν να στεγνώσουν σε κανονική θερμοκρασία Η μία τελεία σημαίνει «προσοχή»: Επιλέξτε τη χαμηλή θερμοκρασία για το στέγνωμα των ρούχων σας στο στεγνωτήριο της Miele.
Τα στεγνωτήρια της Miele με αντλία θερμού αέρα στεγνώνουν πάντα χρησιμοποιώντας λιγότερη θερμότητα (1 τελεία) και ως εκ τούτου συμπεριφέρονται απαλά στα ρούχα σας.

Symbol Trocknen

Φροντίστε να έχετε μανταλάκια μαζί σας. Αυτό το ρούχο απαγορεύεται να μπει σε στεγνωτήριο.

 

Σύμβολα σιδερώματος & περιστρεφόμενου σιδερώματος

Symbol Bügeln & Mangeln

Αποτελεσματικό ενάντια στα τσαλακώματα Το σίδερο στην ετικέτα υποδεικνύει ότι το ρούχο μπορεί να σιδερωθεί με απλό σίδερο όπως επίσης και με περιστρεφόμενο σιδερωτήριο με ρύθμιση θερμότητας. Οι τελείες υποδεικνύουν τη θερμοκρασία σιδερώματος. Οι τρεις τελείες αφορούν θερμοκρασία των 200°C περίπου. Οι δύο τελείες αφορούν θερμοκρασία 150°C. Η μία τελεία υποδεικνύει ότι η θερμοκρασία των 110°C περίπου επαρκεί πλήρως για σιδέρωμα με απλό σίδερο ή περιστρεφόμενο σιδερωτήριο.

Symbol Bügeln & Mangeln

Απαγορεύεται το σιδέρωμα. Το ρούχο που φέρει αυτό το σύμβολο δεν πρέπει να σιδερωθεί με απλό σίδερο ή με περιστρεφόμενο σιδερωτήριο.

 

Σύμβολα χλωρίνης

Symbol Chloren

Κατάλευκο: Επιτρέπεται η λεύκανση με χλωρίνη στο ρούχο αυτό χωρίς κανένα πρόβλημα.

Symbol Chloren

Απαγορευμένη ζώνη χλωρίνης: Απαγορεύεται η λεύκανση με χλωρίνη στο ρούχο αυτό.

 

Σύμβολα στεγνού-καθαρισμού

Symbol Chemische Reinigung

Το F συμβολίζει τους διαλύτες υδρογανανθράκων. Η γραμμή κάτω από το σύμβολο υποδηλώνει τον περιορισμό αναφορικά με τις επιπτώσεις στη συσκευή, την προσθήκη υγρασίας και τη θερμοκρασία.

Symbol Chemische Reinigung

Το P υποδεικνύει ότι το ύφασμα μπορεί να καθαριστεί με υπερχλωροαιθυλένιο. Η γραμμή κάτω από το σύμβολο υποδηλώνει τον περιορισμό αναφορικά με τις επιπτώσεις στη συσκευή, την προσθήκη υγρασίας και τη θερμοκρασία. 

Symbol Chemische Reinigung

Ο διαγραμμένος κύκλος σημαίνει ότι το ρούχο δεν μπορεί να υποβληθεί σε στεγνό καθαρισμό, αλλά πρέπει να πλυθεί στο χέρι.

Σύμβολα υγρού καθαρισμού

Symbol Nassreinigung

Το ύφασμα μπορεί να καθαριστεί από το καθαριστήριο με σύστημα υγρού καθαρισμού.