Sustainability at Miele

Immer Besser:
For the planet, our only home

Γιατί μας νοιάζει η βιωσιμότητα

Ο πλανήτης μας διανύει περίοδο έντονων µεταβολών, οι συνέπειες των οποίων μόλις που άρχισαν να γίνονται αισθητές.

Όλοι μας έχουμε την ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ένα λαμπρότερο και βιωσιμότερο μέλλον – από τη μεγαλύτερη πολυεθνική μέχρι και το μικρότερο νοικοκυριό.

Το μότο «Immer Besser» καθορίζει τη δέσμευση της Miele να βελτιώνεται πάντα σε όλα όσα κάνει. Μας δίνει κίνητρο να φτιάχνουμε καλύτερες, πιο έξυπνες συσκευές, ώστε τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις τα οποία εξυπηρετούν να γίνονται πιο βιώσιμα, γενιά με τη γενιά.

Σε αυτήν τη σελίδα μπορείτε να μάθετε τι κάνουμε στο ταξίδι της συνεισφοράς μας για ένα καλύτερο αύριο.

Καλύτερες μέρες

Οι δεσμεύσεις μας για τον πλανήτη

Καθώς ο αγώνας μας για να σώσουμε τον πλανήτη, το σπίτι μας, επιταχύνεται όσο ποτέ, τον ίδιο ρυθμό ακολουθεί και η δέσμευσή μας να εξελίξουμε τις φιλοδοξίες μας. Προκειμένου να συνεχίσουμε το ταξίδι μας, η Miele αναλαμβάνει τις ακόλουθες δεσμεύσεις βιωσιμότητας.

Κάντε τη βιωσιμότητα πραγματικότητα σε κάθε σας βήμα

Εργαζόμαστε διαρκώς με στόχο να καταστήσουμε τη βιωσιμότητα απολύτως απαραίτητη σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, καθώς και σε όλες τις αλυσίδες αξιών μας, όπως και στα σπίτια των πελατών μας.

Δημιουργία συσκευών που δεν αφήνουν ίχνη

Η Miele είναι αφοσιωμένη στην παραγωγή των καλύτερων δυνατών προϊόντων και υπηρεσιών με τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στο περιβάλλον, με τελικό στόχο τα προϊόντα να έχουν 100% ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Δώστε τέρμα στη σπατάλη των πόρων δίνοντας στις συσκευές μας μια νέα ζωή

Εργαζόμαστε με στόχο τη δημιουργία μιας κυκλικής αλυσίδας αξιών με καθαρές μηδενικές εκπομπές, προκειμένου όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τις συσκευές μας να επανεισέρχονται στον κύκλο στο τέλος του κύκλου ζωής τους.

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δέσμευση της Miele ως προς τη βιωσιμότητα στην τελευταία μας έκθεση.

Το γνωρίζατε;

Για εμάς η βιωσιμότητα είναι ένα ταξίδι. Την αντιλαμβανόμαστε ως τον επιταχυντή που μας κινεί προς τα εμπρός. Σε όλα μας τα έργα και τις πρωτοβουλίες μας, εργαζόμαστε διαρκώς προς βιώσιμες καινοτομίες που θα φέρουν μια αλλαγή στον κόσμο.

  

  

Πράσινα έργα

Καθώς ο αγώνας μας για να σώσουμε τον πλανήτη, το σπίτι μας, επιταχύνεται όσο ποτέ, τον ίδιο ρυθμό ακολουθεί και η δέσμευσή μας να εξελίξουμε τις φιλοδοξίες μας. Αλλά δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα έργων πάνω στα οποία δουλεύουμε μαζί με άλλους προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση.

Εξοπλίζοντας το απόλυτα βιώσιμο νοικοκυριό

Ένας από τους εξέχοντες υπερασπιστές της βιωσιμότητας στην Αυστραλία, ο Joost Bakker, έχει δημιουργήσει το σύστημα «Greenhouse-Future Food System» σε συνεργασία με τη Miele. Ένα αυτοσυντηρούμενο, κλειστού βρόχου σπίτι με δύο δωμάτια στεγάζει, θρέφει και παρέχει ενέργεια στους ενοίκους του. Κάθε συσκευή Miele σε αυτό το σπίτι έχει επιλεγεί προσεκτικά, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ανταποκρίνεται στις υψηλότατες προσδοκίες για εξοικονόμηση ενέργειας και αποδοτικότητα.

Μετατρέποντας την Κοπεγχάγη σε μια «πράσινη πόλη»

Η Miele συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία την πρώτης «πράσινης πόλης» της Δανίας ως πάροχος βασικού εξοπλισμού. Παρέχουμε περίπου 15.000 οικιακές συσκευές για το συγκεκριμένο έργο σε μια συνοικία της Κοπεγχάγης που μετασχηματίστηκε πρόσφατα.

Ενασχόληση με τις μέλισσες

Η Miele υποστηρίζει διάφορες πρωτοβουλίες μελισσοκομίας εργαζομένων που διατηρούν μελίσσια σε λιβάδια γύρω από μερικές μονάδες της Miele και έχουν έναν θετικό αντίκτυπο στο οικοσύστημα γύρω από τα εργοστάσιά μας.

Χρήση «πράσινου» ατσαλιού

Σε ένα πιλοτικό έργο, η Miele θα προμηθεύεται «πράσινο» ατσάλι από τον συνεργάτη της Salzgitter AG. Με τη χρήση αυτού του υλικού, οι εκπομπές CO₂ που προέρχονται από τη διαδικασία κατασκευής θα μειώνονται κατά περισσότερο από 66% με την εκμετάλλευση πηγών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον και επαναχρησιμοποιώντας απομέταλλα χάλυβα. Εισάγοντας αυτήν την αλλαγή, η Miele κάνει μια αρχική συνεισφορά προς την κατεύθυνση της περαιτέρω μείωσης των εκπομπών από προϊόντα και υπηρεσίες που αγοράζει.

Μαζί μπορούμε να φέρουμε μια θετική αλλαγή

Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στον πλανήτη. Ακολουθούν μερικές έξυπνες λύσεις για το σπίτι που θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα Miele με ακόμα πιο αποτελεσματικό τρόπο, εξασφαλίζοντας ότι η βιωσιμότητα ξεκινάει από το σπίτι.

  

  

Η κυκλική οικονομία

Ο πλανήτης μας έχει πεπερασμένους πόρους. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εξακολουθήσουμε απλώς να χρησιμοποιούμε και να απορρίπτουμε προϊόντα. Αντ' αυτού, πρέπει να εξελιχθούμε μεταβαίνοντας σε ένα πιο συνειδητοποιημένο κυκλικό σύστημα. Στόχος είναι να κάνουμε τις συσκευές να αντέχουν για περισσότερο, να τις επισκευάζουμε αν αυτό είναι αναγκαίο, και να επαναχρησιμοποιούμε και να ανακυκλώνουμε εξαρτήματα και υλικά, για την αποφυγή της σπατάλης. Αυτό θα συμβάλει στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.

Κατασκευασμένα καλύτερα για να αντέχουν περισσότερο

Η Miele δοκιμάζει τις περισσότερες σειρές οικιακών συσκευών της σε δοκιμές που αντιστοιχούν σε 20 χρόνια χρήσης. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε ποια προϊόντα δοκιμάζονται, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Υπόσχεση 20 χρόνων για να μάθετε περισσότερα.

Ισοζύγιο ουδέτερου CO₂ σε όλες τις εγκαταστάσεις

Η Miele  έχει ενταχθεί στην πρωτοβουλία «Science Based Targets initiative (SBTi)» και έχουμε πετύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε όλες μας τις εγκαταστάσεις (πεδία 1&2). Σημαντικό ορόσημο σε αυτό το μονοπάτι είναι η μείωση των εκπομπών στο στάδιο χρήσης των προϊόντων μας (πεδίο 3.11), που αποτελούν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο συνολικό αποτύπωμα άνθρακα, κατά 15 τοις εκατό από το 2019 έως το 2030.

Το δικαίωμά σας στην επισκευή

Αποθηκεύουμε συνεχώς περισσότερα από 70.000 ανταλλακτικά Miele στην κεντρική μας αποθήκη. Με τον τρόπο αυτόν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών ακόμα και για έως και 15 χρόνια μετά τη διακοπή της παραγωγής ενός μοντέλου μας, αλλά τουλάχιστον 10 χρόνια από το τέλος της παραγωγής της σειράς.

«Immer Besser» σημαίνει
πάντα καλύτερα, πάντα με φροντίδα

Ως οικογενειακή επιχείρηση, πιστεύουμε ότι το μέλλον πρέπει να είναι βιώσιμο και ότι η ευθύνη μας δεν τελειώνει στην πύλη του εργοστασίου. Γι' αυτό έχουμε το κίνητρο να κάνουμε ό,τι φτιάχνουμε πιο βιώσιμο, και να βοηθήσουμε άλλους να κάνουν το ίδιο. Επειδή μόνο μαζί μπορούμε να ξεκινήσουμε να απαντάμε στις προκλήσεις που δέχεται ο πλανήτης μας.

Παίρνουμε τη βιωσιμότητα στα σοβαρά

Περισσότερο από το 50% του προϋπολογισμού μας για την έρευνα και την ανάπτυξη πηγαίνει σε πιο βιώσιμες συσκευές και υπηρεσίες. Η πλειονότητα των πλυντηρίων ρούχων Miele που πωλήθηκαν το 2020 πέτυχαν τις υψηλότερες ενεργειακές κλάσεις στην αγορά.

Η ποιότητα αντιστοιχεί σε μακροβιότητα

Από την πρώτη μέρα, η καρδιά της φιλοσοφίας πίσω από τα προϊόντα μας ήταν να κατασκευάζουμε προϊόντα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας με μεγάλη διάρκεια ζωής, χρησιμοποιώντας υλικά κορυφαίας ποιότητας και προηγμένες μεθόδους παραγωγής. Έτσι, με τη χρήση συσκευών Miele που αντέχουν περισσότερο, έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, γνωρίζοντας ότι καταναλώνετε λιγότερο.

Αξιόπιστος συνεργάτης

Απασχολούμε περισσότερους από 22.300 ανθρώπους των οποίων η ευημερία είναι πολύ σημαντική για εμάς. Μέσα από πολύπλευρες πρωτοβουλίες ανθρώπινου δυναμικού, υποστηρίζουμε όλους τους υπαλλήλους μας και δεσμευόμαστε να είμαστε ένας αξιόπιστος συνεργάτης τόσο για τον κλάδο μας όσο και για την κοινωνία.

Έκθεση βιωσιμότητας Miele

Η νέα έκθεση βιωσιμότητας της Miele είναι πλέον διαθέσιμη προς λήψη. Σε αυτήν την έκθεση, η Miele ενισχύει τη δέσμευσή της ως προς τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (ΣΒΑ), που δημοσιεύτηκαν από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, και συμμετέχει στον στόχο των 2°C της διεθνούς πολιτικής για το κλίμα. Όπως και στην περίπτωση προηγούμενων εκθέσεων, αυτό το θέμα ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές της Global Reporting Initiative (GRI), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που προωθεί την αειφορία μέσω ενός παγκόσμιου πλαισίου Απολογισμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.*

Ενημέρωση βιωσιμότητας 2023

 

 

Έκθεση βιωσιμότητας 2021

  

Έκθεση βιωσιμότητας 2019

  

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για ερωτήσεις Τύπου, ή αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ομάδα επικοινωνίας για τη βιωσιμότητα στο γραφείο τύπου και το γραφείο δημοσίων σχέσεων της Miele: sustainability@miele.com

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας