Ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας

Η Miele Professional έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας. Μάθετε περισσότερα για την υπόσχεση που δώσαμε να πετύχουμε τους στόχους μας μέχρι το 2030.

Ένα tablet που ελέγχεται με γραφίδα, στο φόντο διακρίνονται φυτά

Η Miele έχει δεσμευτεί στον σεβασμό του περιβάλλοντος από την ίδρυσή της, το 1899. Ως το τμήμα της επιχείρησης που είναι υπεύθυνο για τις επαγγελματικές συσκευές, προσπαθούμε ανέκαθεν να διασφαλίζουμε ότι παράγουμε τις συσκευές μας με βιώσιμο τρόπο, ότι τα προϊόντα μας έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στον πλανήτη και ότι εστιάζουμε στη μείωση των αποβλήτων. Καθώς ο κόσμος εντείνει τις προσπάθειές του προς τη βιωσιμότητα, εμείς από την πλευρά μας έχουμε δώσει μια σειρά από περιβαλλοντικές υποσχέσεις που θα συνεχίσουν να καθοδηγούν την επιχείρησή μας, αλλά και τη δική σας, στο μέλλον. Πιστεύουμε ότι το μέλλον συνδέεται άρρηκτα με τους πελάτες μας, και μόνο μαζί μπορούμε να ξεκινήσουμε να απαντάμε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Επισημαίνοντας εδώ τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε προς ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον, ελπίζουμε να δείξουμε πώς οι λύσεις μας μπορούν να συμβάλουν στο δικό σας ταξίδι προς τη βιωσιμότητα.

 

Τι έχουμε υποσχεθεί και πώς θα βοηθήσει εσάς και τον πλανήτη;
Μια μητέρα και η κόρη της στέκονται δίπλα στους Μικρούς Γίγαντες της Miele βλέποντας κάτι στο tablet.

Υπόσχεση 1 – Υποσχόμαστε να πραγματοποιήσουμε το όραμα της βιωσιμότητας σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής των προϊόντων

Για εμάς αυτό σημαίνει να διασφαλίσουμε ότι σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής – από τη σχεδίαση και τη βιομηχανική παραγωγή μέχρι τη συσκευασία, τις δοκιμές, τη χρήση και τη διάθεση – οι μηχανικοί μας, οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ, οι εργάτες στο εργοστάσιο και οι ομάδες ΙΤ είναι μερικοί από τους πολλούς που αναζητούν τρόπους να βελτιώσουμε τις διαδικασίες μας. Οι νέες γενιές προϊόντων μας έχουν κατασκευαστεί με βελτιωμένα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα. Για παράδειγμα, η σειρά Μικροί Γίγαντες εξοικονομεί 22% νερό και 28% ενέργεια (σε πρόγραμμα πλύσης με κρύο νερό «Βαμβακερά 60») σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά προϊόντων. Επιπλέον, τα στεγνωτήριά μας με αντλία θερμότητας έχουν συνολικά περίπου 60% μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με τις συμβατικές τεχνολογίες στεγνώματος. Για τους εργαστηριακούς πελάτες μας, η βελτιωμένη τεχνολογία συμπυκνωτή ατμού στη σειρά PG85 χρησιμοποιεί 40% λιγότερο νερό από συσκευές όπου δεν υπάρχει εγκατεστημένη αυτή η τεχνολογία.

Η δέσμευσή μας για βιωσιμότητα καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος δημιουργεί προϊόντα που με τη σειρά τους θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους δικούς σας στόχους για βιώσιμες διαδικασίες: είτε πρόκειται για μείωση της κατανάλωσης νερού ή ενέργειας, ή για μικρότερη κατανάλωση αναλωσίμων. Δεσμευόμαστε να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 στο στάδιο χρήσης των προϊόντων μας κατά 15% μέχρι το 2030, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση των δικών σας στόχων για μείωση των εκπομπών CO2.

Εικονίζεται η μοντέρνα οθόνη αφής ενός πλυντηρίου πιάτων Miele Professional

Υπόσχεση 2 – Δεσμευόμαστε να κατασκευάζουμε συσκευές που δεν θα αφήνουν αποτύπωμα – με απώτερο στόχο να έχουν 100% μηδενικές εκπομπές άνθρακα

Έχουμε ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση αυτή. Η Miele χρησιμοποιεί πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε όλες τις εγκαταστάσεις της παγκοσμίως από το 2021. Όλες οι αναπόφευκτες εκπομπές των κατηγοριών Scope 1 & 2 αντισταθμίζονται μέσω υψηλής ποιότητας έργων για την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να επιτυγχάνουμε ουδέτερο ισοζύγιο CO2 σε όλες τις εγκαταστάσεις μας. Επιπλέον, στοχεύουμε όλες οι επαγγελματικές συσκευές μας να έχουν 100% ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Σχεδιάζουμε τα προϊόντα μας κατά τρόπο που να ανήκουν στα πιο ανθεκτικά στην αγορά, με τις καλύτερες επιδόσεις. Όλα τα προϊόντα μας υποβάλλονται σε ενδελεχείς και αυστηρές δοκιμές. Για παράδειγμα, τα πλυντήριά μας έχουν δοκιμαστεί για 30.000 ώρες λειτουργίας. Δημιουργώντας κορυφαίας ποιότητας, βιώσιμα προϊόντα σάς βοηθάμε να διαχειρίζεστε την επιχείρησή σας πιο αποδοτικά και πιο αποτελεσματικά – και σας στηρίζουμε στην επίτευξη των δικών σας στόχων βιωσιμότητας.

Συνεργαζόμαστε επίσης με πελάτες για να λύσουμε από κοινού τις δικές τους προκλήσεις βιωσιμότητας. Στο πλαίσιο μιας αποκλειστικής συνεργασίας, η Miele και τα εστιατόρια McDonald's ανταποκρίθηκαν σε μια πραγματική πρόκληση επιλέγοντας μια βιώσιμη λύση. Με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένων πλυντηρίων Miele που καθαρίζουν σε χαμηλές θερμοκρασίες διασφαλίζεται η ανάκτηση των υπερβολικών ποσοτήτων λιπαρών ουσιών και μετατρέπονται σε βιοκαύσιμο για την McDonald's, δημιουργώντας έτσι έναν βιώσιμο κύκλο αξιοποίησης.

Ένας άνδρας κοιτά μέσα από το άνοιγμα ενός εξαρτήματος.

Υπόσχεση 3 – Δεσμευόμαστε να δώσουμε τέλος στα απόβλητα χαρίζοντας στις συσκευές μας μια δεύτερη ζωή

Η φήμη μας βασίζεται στη μεγάλη αντοχή και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας. Αυτό βρίσκεται στην καρδιά όλων των προσπαθειών μας. Γι' αυτό λέμε ότι η βιωσιμότητα είναι μέρος της δεοντολογίας μας από το πρώτο μας ξεκίνημα. Αυτή η προσέγγιση είναι εμφανής στις εντατικές εργοστασιακές δοκιμές αντοχής που εγγυώνται τη μακρόχρονη αξιοπιστία των προϊόντων μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται συχνή αντικατάσταση του εξοπλισμού σας, μειώνοντας έτσι τα απόβλητα της δικής σας επιχείρησης. Οι εξαιρετικά εντατικές εργοστασιακές δοκιμές αντοχής υποβάλλουν τα πλυντήρια πιάτων μας και τις λύσεις φροντίδας ρούχων σε πάνω από 10.000 δοκιμαστικούς κύκλους, ενώ οι εργαστηριακές, ιατρικές και οδοντιατρικές λύσεις υποβάλλονται σε περισσότερες από 15.000 δοκιμές. Με τον τρόπο αυτόν διασφαλίζεται η αξιόπιστη αντοχή των προϊόντων μας στον χρόνο.

Η διάρκεια ζωής των προϊόντων μας έχει παραταθεί χάρη στις δεσμεύσεις μας σε ό,τι αφορά τη συντήρηση και το service. Εφαρμόζουμε ήδη προγραμματισμό των δρομολογίων και διαχείριση των ανταλλακτικών για να μειώσουμε τον χρόνο στις χερσαίες μεταφορές. Υιοθετήσαμε τη χρήση ανακαινισμένων εξαρτημάτων και εργαζόμαστε με στόχο τη δημιουργία μιας κυκλικής αλυσίδας αξίας με καθαρές μηδενικές εκπομπές, προκειμένου όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τις συσκευές μας να επανεισέρχονται στον κύκλο όταν φτάνουν στο τέλος της ζωής τους. Για παράδειγμα, τουλάχιστον το 95% των εξαρτημάτων στα πλυντήρια της σειράς μας Μικροί Γίγαντες είναι ανακυκλώσιμα, ενώ οι φιάλες ProCare Universal 70 ST των 500 ml κατασκευάζονται από PET που παράγεται από 100% ανακυκλωμένα υλικά1. Η συμβολή σας στα καθαρά μηδενικά απόβλητα ενισχύεται από τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε μια κυκλική αλυσίδα αξίας.

Καθώς η επιχείρησή σας καλείται να ανταποκριθεί στις ολοένα μεγαλύτερες απαιτήσεις των πελατών σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η Miele Professional σάς βοηθά να πετύχετε τους στόχους σας.

Η ιστορία βιωσιμότητας της Miele

Για να μάθετε περισσότερα για το ταξίδι μας στη βιωσιμότητα και τη δέσμευσή μας για το μελλοντικό ταξίδι των προϊόντων μας, ρίξτε μια ματιά στο σύντομο animation.

 

Η βιωσιμότητα με αριθμούς

Στο infographic μας θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας, τις δεσμεύσεις μας προς τον πλανήτη, περισσότερες λεπτομέρειες για τις βιώσιμες λύσεις μας και ορισμένα ενδιαφέροντα γεγονότα για τις ενδελεχείς και αυστηρές δοκιμές στις οποίες υποβάλλονται οι συσκευές μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις συγκεκριμένες αγορές στις οποίες στοχεύουμε καθώς και για πόσες ώρες λειτουργίας έχουν δοκιμαστεί τα πλυντήρια απολύμανσης με μεγάλο θάλαμο για εργαστήρια και πόσο μπορείτε να μειώσετε τη διάρκεια προγράμματος και την κατανάλωση ενέργειας χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες μας.

Χρειάζεστε εξατομικευμένες συμβουλές;

Έχετε απορίες ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας; Επικοινωνήστε μαζί μας. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας και θα χαρούμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις και τα αιτήματά σας.

  1. 1.
    Μόνο η κεφαλή ψεκασμού δεν είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα υλικά.
  2. 2.
    Όλες οι δηλώσεις ενδέχεται να διαφοροποιούνται βάσει των επιμέρους κατηγοριών προϊόντων και της χωρητικότητας της συσκευής.