Η βιωσιμότητα ανήκει στο DNA μας

Η βιωσιμότητα αποτελούσε ανέκαθεν τον πυρήνα των προϊόντων της Miele. Ανακαλύψτε την πορεία μας από τη στιγμή που ξεκινήσαμε.

Φωτογραφία από το παρελθόν που απεικονίζει μια γυναίκα σε εσωτερικό laundry.

Η Miele ιδρύθηκε το 1899 ως εργοστάσιο για την κατασκευή κορυφολόγων γάλακτος. Στις αρχές της δεκαετίας του 1900 κατασκευάσαμε το πρώτο πλυντήριο ρούχων μας με αναδευτήρα εγκατεστημένο στο καπάκι για ευκολότερο χειρισμό. Έτσι οδηγηθήκαμε στο πρώτο πλυντήριο ρούχων με ηλεκτρικό μοτέρ το 1910 – μια κληρονομιά πάνω στην οποία συνεχίζει να χτίζει το οικοδόμημά της η σημερινή Miele. Παρόλο που άλλαξαν πολλά έκτοτε, όπως η τεχνολογία, η ανάπτυξη της εταιρείας και ο πλανήτης. ένα πράγμα έμεινε σταθερό – η δέσμευσή μας για βελτίωση, «Immer Besser», που συνεχίζει να διαμορφώνει την εταιρεία ακόμη και σήμερα. Ως οικογενειακή επιχείρηση, βασική προτεραιότητά μας ανέκαθεν ήταν να κατασκευάζουμε προϊόντα που αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου δημιουργώντας παράλληλα ένα βιώσιμο μέλλον για όλους, πάντα με υπευθυνότητα απέναντι στην εταιρική διακυβέρνηση.

Μέχρι το 1916, είχαμε ήδη ξεκινήσει να παράγουμε υψηλής ποιότητας πλυντήρια ρούχων. Έχοντας εμπιστοσύνη στην ποιότητα και την αντοχή των προϊόντων μας, τα συνοδεύαμε πλέον με 10ετή εγγύηση. Το 1925, είχαμε ήδη σχεδιάσει ένα πλυντήριο ρούχων μεγάλης χωρητικότητας για εσωτερικό laundry σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, και νοσοκομεία που αργότερα θα άνοιγε τον δρόμο για την πρώτη κυκλοφορία της σειράς μας Μικροί Γίγαντες το 1977.

Ένα νησί από ψηλά, με νερό, παραλία και δέντρα.

Το ταξίδι μας στην καινοτομία και στη διαρκή αναζήτηση καλύτερων λύσεων συνεχίστηκε όλο τον προηγούμενο αιώνα, αποδεικνύοντας τη μεγάλη διάρκεια ζωής των προϊόντων μας και καθιερώνοντας το όνομά μας ως μια αξιόπιστη επιλογή για επαγγελματική χρήση, έχοντας το περιβάλλον στο κέντρο του προγράμματός μας. Το 1990, θέσαμε τους πρώτους περιβαλλοντικούς στόχους μας με τη δέσμευση συχνής αναφοράς των αποτελεσμάτων μας και εξάμηνης δημοσίευσης των σχετικών εκθέσεων.

Με την κλιματική αλλαγή να κυριαρχεί στη διεθνή ατζέντα, ήδη από το 2004 γίναμε μέλη του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, του μεγαλύτερου δικτύου εταιρικής βιωσιμότητας στον κόσμο που συστάθηκε στις αρχές της νέας χιλιετηρίδας. Το αποτέλεσμα ήταν να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο το πρόγραμμά μας για τη βιωσιμότητα.

Η προτεραιότητά μας για ένα βιώσιμο μέλλον και η δέσμευσή μας για διαρκή βελτίωση («Immer Besser») μάς χάρισε βραβεία βιωσιμότητας, με την εταιρεία να εστιάζεται στην παράταση του προσδόκιμου ζωής των προϊόντων επαγγελματικής χρήσης – μια σταθερή δέσμευση από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της. Τα προϊόντα ελέγχονται με βάση αυστηρά κριτήρια ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα, η αξιοπιστία τους και, πάνω από όλα, να αντέχουν στις δοκιμασίες του χρόνου. Για παράδειγμα, τα πλυντήρια πιάτων μας με σύστημα φρέσκου νερού έχουν δοκιμαστεί για 28.000 κύκλους πλύσης. Με γνώμονα αυτές τις αξίες, από το πρώτο μας ξεκίνημα, έχουμε κατορθώσει να υποστηρίζουμε τους στόχους βιωσιμότητας των πελατών μας και όχι μόνο.

Μια γυναίκα στέκεται μπροστά από ένα θερμοκήπιο κρατώντας ένα tablet

Με την πάροδο των χρόνων η καινοτομία βοήθησε τα προϊόντα μας να είναι πιο αποδοτικά σε σύγκριση με τις συμβατικές τεχνολογίες. Για παράδειγμα, η τεχνολογία μας σε αντλίες θερμότητας είναι 60% πιο αποδοτική σε σχέση με τη συμβατική τεχνολογία. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης καινοτομίας και ανάπτυξης συνάψαμε συνεργασίες, όπως την αποκλειστική συνεργασία μας με τα εστιατόρια McDonald's, για να παρέχουμε βιώσιμες λύσεις στις καθημερινές προκλήσεις των επιχειρήσεων. Δημιουργήσαμε μια μονάδα ανάκτησης λιπαρών ουσιών ως έναν αποτελεσματικό τρόπο ανάκτησης των λιπαρών ουσιών από τα λύματα, αφότου απομακρυνθούν από τα πανιά παρκετέζας και τα πανιά καθαρισμού. Με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένων πλυντηρίων Miele που καθαρίζουν σε χαμηλές θερμοκρασίες, διασφαλίζεται η ανάκτηση μεγαλύτερων ποσοτήτων λιπαρών ουσιών. Οι ανακτημένες λιπαρές ουσίες μετατρέπονται στη συνέχεια ως βιοκαύσιμο για την εταιρεία McDonald’s, δημιουργώντας έναν κύκλο βιώσιμης αξιοποίησης. Οι συσκευές δεν προσφέρουν απλά μια λύση στις πραγματικές προκλήσεις, αλλά είναι και πιο αποδοτικές στην κατανάλωση νερού, με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Πού βρισκόμαστε δηλαδή με το ταξίδι μας προς τη βιωσιμότητα από το 2022 και έπειτα; Έχουμε δεσμευτεί βάσει της πρωτοβουλίας επιστημονικά τεκμηριωμένων στόχων (SBTi) στην ανάληψη συνεχιζόμενων δεσμεύσεων για το μέλλον του πλανήτη. Σήμερα, έχουμε πετύχει ουδέτερες εκπομπές άνθρακα σε όλα τα εργοστάσιά μας μειώνοντας τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές άνθρακα* και φιλοδοξούμε να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα και μετά την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής των προϊόντων μας. Όμως δεν σταματάμε εδώ...

Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε για το μέλλον του πλανήτη μας. Μέσω καινοτομίας, υποσχέσεων που τηρούμε, και ουσιαστικής δράσης, δεσμευόμαστε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της Miele. Περισσότερες πληροφορίες για τη βιωσιμότητα θα βρείτε στην πιο πρόσφατη Έκθεση Βιωσιμότητας της εταιρείας μας.

Χρειάζεστε εξατομικευμένες συμβουλές;

Έχετε απορίες ή χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας; Επικοινωνήστε μαζί μας. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας και θα χαρούμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις και τα αιτήματά σας.

  1. 1.
    * όπως σχετίζεται με τις κατηγορίες Scope 1 & 2