Αρχική σελίδαΚλάδοιΑθλήματα ιππασίας: Helen Langehanenberg

Κέντρο επίδειξης δεξιοτεχνίας αλόγων Langehanenberg

Κάθε μετάλλιο και κύπελλο που έχει κερδίσει η Helen Langehanenberg είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και επίμονης προσπάθειας, αλλά και μιας αφοσιωμένης ομάδας που παρέχει υποστήριξη στους διεθνώς επιτυχημένους αναβάτες. Εννιά εργαζόμενοι εκπαιδεύουν και φροντίζουν σχεδόν 50 άλογα σε ένα μεγάλο κτήμα κοντά στο Billerbeck στην περιοχή Münsterland της Γερμανίας. Ο κύριος διάδρομος μέσα από τον στάβλο οδηγεί σε ένα δωμάτιο που στεγάζει ένα νέο επαγγελματικό πλυντήριο ρούχων Miele και ένα αντίστοιχο στεγνωτήριο, τα οποία εξασφαλίζουν καθαρές αντιιδρωτικές κουβέρτες, μαξιλάρια σέλας και επιδέσμους.

Ένα άλογο βρίσκεται σε περιφραγμένο χώρο. Η χειμερινή κουβέρτα του είναι βρόμικη.

Με 14 μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς και ακόμη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Helen Langehanenberg αγωνίζεται με επιτυχία σε τουρνουά εδώ και 20 χρόνια. Οι προπονήσεις διάρκειας μισής ώρας, όπου τόσο το άλογο όσο και ο αναβάτης ιδρώνουν, αποτελούν μέρος της διαδικασίας εκπαίδευσης και προετοιμασίας του αλόγου. Εκτός από τον ιδρώτα, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων συσσωρεύεται και πολλή βρομιά, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό για τα αθλήματα εξωτερικού χώρου.

Τα ντουλάπια στην αποθήκη είναι ασφυκτικά γεμάτα με μαξιλάρια σέλας και επιδέσμους.

Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να πλένονται καθημερινά περίπου 20 μαξιλάρια σέλας, αριθμός που εύκολα διπλασιάζεται πριν και μετά από ένα τουρνουά. Παρόλα αυτά, ο κόπος που απαιτείται από την ομάδα του κέντρου ιππασίας για το πλύσιμό τους έχει μειωθεί σημαντικά πλέον. Παλιότερα, χρησιμοποιούσαν οικιακά πλυντήρια Miele, τα οποία χωρούσαν δύο μόνο μαξιλάρια σέλας κάθε φορά, και έπρεπε να τα γεμίζουν και να τα αδειάζουν μέχρι και δέκα φορές την ημέρα. Το επαγγελματικό πλυντήριο της σειράς Benchmark πλένει διπλάσια ποσότητα μαξιλαριών, συνεπώς η χρήση του μειώνεται στο μισό. Επιπλέον, προσφέρει άφθονο χώρο για ογκώδεις χειμερινές και αντιιδρωτικές κουβέρτες, οι οποίες προηγουμένως στέλνονταν σε εξωτερικό καθαριστήριο για πλύσιμο και στέγνωμα, εξοικονομώντας όλα τα σχετικά έξοδα.

Η Helen Langehanenberg δείχνει σε συναδέλφους της το νέο πλυντήριο ρούχων Miele Professional.

Με μέγεθος φορτίου 12 kg και έναν κάδο με οπές στο πίσω μέρος, το πλυντήριο Performance Plus PWM 912 έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να απομακρύνει γρήγορα μεγάλους ρύπους. Τρία ειδικά προγράμματα για κουβέρτες αλόγου λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες πληθώρας υλικών και, αν χρειάζεται, επαναδιαβροχοποιούν τα υφάσματα ιππασίας. Το στεγνωτήριο έχει αντίστοιχη χωρητικότητα.

Χρειάζεστε εξατομικευμένες συμβουλές;

Η Miele Professional προσφέρει τα πάντα από μία μόνο πηγή – από φροντίδα ιματισμού έως και τεχνολογία εργαστηρίων. Προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις ολοκληρωμένων συστημάτων που είναι προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες ανάγκες της εγκατάστασής σας, έως την παραμικρή λεπτομέρεια.

Μάθετε περισσότερα για τους σχετικούς κλάδους

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την τεχνογνωσία μας σε άλλα έργα αναφοράς