Άποψη του εσωτερικού θαλάμου ενός πλυντηρίου πιάτων με περιστρεφόμενους βραχίονες ψεκασμού, σταγόνες νερού και μαχαιροπήρουνα.

Ασφαλής καθαρισμός χάρη στην αυτόματη δοσομέτρηση

Whitepaper
Η δοσομέτρηση απορρυπαντικού είναι σημαντική για την απόδοση καθαρισμού των πλυντηρίων πιάτων. Τα υπολείμματα βρωμιάς ή απορρυπαντικού πάνω σε σκεύη και μαχαιροπίρουνα δεν είναι μόνο ενοχλητικά, αλλά απαιτείται και περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για τον καθαρισμό τους. Για να απομακρύνετε υπολείμματα μετά από ανεπαρκές πλύσιμο, ίσως χρειαστεί να πλύνετε τα σκεύη στο χέρι ή ακόμη και να επαναλάβετε το πρόγραμμα. Ωστόσο, αυτός ο επιπρόσθετος κόπος μπορεί εύκολα να αποφευχθεί. Τόσο τα υπολείμματα βρωμιάς όσο και τα κατάλοιπα του απορρυπαντικού πάνω στα σκεύη αποτελούν συνήθως ένδειξη λανθασμένης δοσομέτρησης.
Μοιραστείτε αυτήν τη σελίδα
Επιτυχές
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε

Πώς όμως προκύπτει η λανθασμένη δοσομέτρηση;

View on the inner panel of a dishwasher's door with openings for dispensing detergent/tabs, salt and rinse aid.

Όσον αφορά τη χειρωνακτική δοσομέτρηση, το άγχος της καθημερινής δουλειάς σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο χειρισμός των επαγγελματικών πλυντηρίων γίνεται από πολλούς και διαφορετικούς χρήστες έχει ως αποτέλεσμα αστοχίες στη δόση του απορρυπαντικού. Η δοσομέτρηση των απορρυπαντικών σε σκόνη είναι συνήθως πολύ φειδωλή ή υπερβολικά γενναιόδωρη. Εκ πρώτης όψεως, οι ταμπλέτες απορρυπαντικού μοιάζουν να
είναι η τέλεια λύση – όμως το σταθερό μέγεθός τους αποκλείει τη δυνατότητα προσαρμογής της δόσης ώστε να καλυφθούν οι ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε φορτίου πλύσης. Επιπλέον, οι ταμπλέτες μπορούν εύκολα να ξεχαστούν και να μην τοποθετηθούν τελικά στη συσκευή.

Πώς να πετύχετε σ ταθερά υψηλή απόδοση καθαρισμού

Τα αποτελέσματα καθαριότητας επηρεάζονται από τέσσερις παραμέτρους: θερμοκρασία, μηχανική δράση,
χρόνο και χημεία. Οι πρώτες τρεις παράμετροι προσαρμόζονται αυτόματα κατά την επιλογή προγράμματος. Ένας
αποτελεσματικός τρόπος να αποφεύγεται ο κίνδυνος διακυμάνσεων σ την ποσότητα του απορρυπαντικού που
εισάγεται χειρωνακτικά, και να διασφαλίζεται σταθερά υψηλή απόδοση καθαρισμού είναι η αυτόματη δοσομέτρηση
υγρού απορρυπαντικού. Έτσι εξοικονομείται ο πολύτιμος χρόνος της επανεπεξεργασίας, αλλά και αποφεύγεται η
υπερβολική κατανάλωση απορρυπαντικού.

Πώς λειτουργεί η αυτόματη δοσομέτρηση;

A woman puts a dosing lance onto a canister filled with liquid detergent.

Το υγρό απορρυπαντικό χορηγείται αυτόματα από ένα δοχείο που βρίσκεται κοντά στο πλυντήριο πιάτων. Το
απορρυπαντικό προστίθεται στο διάλυμα πλύσης μέσα από μια αντλία δοσομέτρησης και ένα σιφόνι, ανάλογα με την επιλεγμένη συγκέντρωση δοσομέτρησης. Αυτή η διαδικασία αποτρέπει με σιγουριά σφάλματα δοσομέτρησης, ακόμη και όταν ο χειρισμός των συσκευών γίνεται από διαφορετικούς χρήστες, επιτυγχάνοντας έτσι σταθερά επίπεδα υγιεινής. Ταυτόχρονα, η φυσική επαφή με τα απορρυπαντικά ελαχιστοποιείται, συνεισφέροντας
σημαντικά στη βελτίωση της ασφάλειας στον χώρο εργασίας.

Συμπέρασμα

Stack of cleaned crockery consisting of plates, cups, glass and cutlery

Η αυτόματη δοσομέτρηση υγρού απορρυπαντικού βοηθάει τους χρήστες να επιτυγχάνουν σταθερά υψηλά επίπεδα υγιεινής με ελάχιστη προσπάθεια και κάτω από διαφορετικές συνθήκες εργασίας. Απαιτούνται λιγότερες χειρωνακτικές ενέργειες, κι έτσι η αξιόπιστη δοσομέτρηση του απορρυπαντικού εγγυάται την εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου κατά τον καθαρισμό. Η ελεγχόμενη δοσομέτρηση ενισ χύει επίσης τον βιώσιμο χαρακτήρα της διαδικασίας πλυσίματος πιάτων..

Χρειάζεστε εξατομικευμένες συμβουλές;

Νιώθετε έμπνευση και θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις εξατομικευμένες λύσεις μας; Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα!