Εξαιρετική γεύση από τα υψίπεδα της Νότιας Αμερικής

Η ποιότητα του καφέ είναι εξίσου σημαντική με τη σωστή προετοιμασία όταν πρόκειται να απολαύσετε τον τέλειο καφέ. Γι' αυτό τον λόγο, η Miele δημιούργησε το δικό της χαρμάνι: τη Μαύρη Έκδοση αρ. 1 της Miele. Αυτό το μοναδικό χαρμάνι δημιουργήθηκε ειδικά για την Miele και τις καφετιέρες της. Μπορείτε να το παραγγείλετε από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Miele (www.miele.shop.com).
Το χαρμάνι καφέ Μαύρη έκδοση αρ. 1 της Miele δημιουργήθηκε ειδικά για την Miele σε συνεργασία με την εταιρία Vollmer. Το καβούρδισμα του καφέ γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, με μια ήπια διαδικασία καβουρδίσματος σε κάδο. Αυτό απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο από τη βιομηχανική διαδικασία καβουρδίσματος, και απαιτεί την πλήρη προσοχή των έμπειρων τεχνιτών του καβουρδίσματος. Το αποτέλεσμα είναι ένα ιδιαίτερα αρμονικό και ισορροπημένο χαρμάνι με 4 επιλεγμένους τύπους κόκκων Arabica από τη Νότια Αμερική. Φυσικά, ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στο δίκαιο εμπόριο και στις συνθήκες βιολογικής καλλιέργειας.
Για την Μαύρη έκδοση αρ. 1 επιλέχθηκαν τέσσερις τύποι κόκκων καφέ Arabica υψηλής ποιότητας από τα υψίπεδα της Νότιας Αμερικής. Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το φυτό Robusta είναι πιο ανθεκτικό από το Arabica, και λιγότερο ευάλωτο σε ασθένειες, ωστόσο σε ολόκληρο τον κόσμο, η γεύση του καφέ Arabica θεωρείται υψηλότερης ποιότητας. Ο καφές Arabica αναπτύσσεται σε μεγαλύτερα υψόμετρα, από 600 έως 2100 m. Σε υψόμετρα άνω των 1000 m, ο Arabica είναι γνωστός και ως «βουνίσιος» καφές, προσδιορισμός συνώνυμος της ιδιαίτερα υψηλής ποιότητάς του. Ο λόγος είναι ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες στα μεγάλα υψόμετρα επιβραδύνουν την διαδικασία ωρίμανσης των καρπών. Αυτό δίνει στους καρπούς περισσότερο χρόνο να σχηματίσουν οξέα και ενώσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στη γεύση του καφέ.
Ο καφές Μαύρη έκδοση αρ. 1 της Miele έχει πιστοποιηθεί ως προϊόν δίκαιου εμπορίου. Ο καφές θεωρείται, επίσης, πρωτοπόρος στον τομέα των προϊόντων δίκαιου εμπορίου. Ο καφές δίκαιου εμπορίου συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των καλλιεργητών καφέ και των οικογενειών τους σε αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ προάγει και την προστασία του περιβάλλοντος. Ο καφές δίκαιου εμπορίου είναι άμεσα ανιχνεύσιμος σε όλα τα στάδια παραγωγής. Το 100 % του καφέ προέρχεται από συνεταιρισμούς καφέ δίκαιου εμπορίου.
Πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων*
Κάθε εταιρία που παράγει οικολογικά προϊόντα πρέπει να πιστοποιείται σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για την βιολογική γεωργία, προκειμένου να εμπορεύεται προϊόντα εντός της ΕΕ. Η πιστοποίηση αυτή αφορά ολόκληρη την αλυσίδα βιολογικής παραγωγής: καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει βιολογική πιστοποίηση μόνο ο προμηθευτής μας, η Vollmer Kaffee, μια οικογενειακή επιχείρηση καβουρδίσματος καφέ. Και η Miele, για πρώτη φορά, φέρει πλέον πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων ως υπεύθυνος αποθήκευσης και έμπορος βιολογικού καφέ*.
DE-ÖKO-001, non-EU Agricultureαρ. πιστ. Miele DE-NW-001-25390-BD Αριθμοί ως παραδείγματα που δείχνουν τα οφέλη του προϊόντος