Εξειδίκευση στην τεχνολογία εξαερισμού

Εξωτερικοί ανεμιστήρες
Συνδυάζοντας έναν απορροφητήρα με εξαερισμό και έναν εξωτερικό κινητήρα* μπορείτε να περιορίσετε στο ελάχιστο τους θορύβους της κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας εγκαθίσταται εξωτερικά, π.χ., σε έναν εξωτερικό τοίχο, και όχι εντός του απορροφητήρα. Για σημαντική μείωση των επιπέδων θορύβου, το σύστημα αεραγωγών πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον 5-7 m. Ο ανεμιστήρας και ο απορροφητήρας συνδέονται με ένα ειδικό καλώδιο σύνδεσης. Για την υλοποίηση αυτής της λύσης, η Miele προσφέρει ανεμιστήρες εξαγωγής από το εσωτερικό, για τοποθέτηση σε εξωτερικό τοίχο ή στην οροφή. 
Σιγαστήρες - για πιο αθόρυβη λειτουργία
Πολλοί απορροφητήρες της Miele διαθέτουν ως κανονικό εξοπλισμό πολύ αποδοτική ηχομόνωση, που κάνει τη λειτουργία τους ιδιαίτερα αθόρυβη. άλλα εξαρτήματα. Αν θέλετε ένα ακόμα πιο αθόρυβο περιβάλλον εργασίας, ο σιγαστήρας Miele DASD 150 διατίθεται ως επιπρόσθετο εξάρτημα. Μειώνει τα επίπεδα θορύβου κατά έως και 4,5 dB(A) re1pW. Παρέχει επίσης ευέλικτες λύσεις. Είναι κατάλληλος για χρήση στη λειτουργία εξαγωγής ή ανακύκλωσης. 
Εξαερισμός οροφής
Αν ο εξαγόμενος αέρας πρόκειται να αποβληθεί μέσω της οροφής, απαιτείται ένα κιτ εξαερισμού οροφής. Η Miele προσφέρει μοντέλα κατάλληλα για χρήση σε οροφές κάθε κλίσης από 22° και σε κάθε τύπο κεραμιδιών. Το ανοξείδωτο περίβλημα υψηλής ποιότητας στερεώνεται και σφραγίζεται με ειδική στεγανοποιητική ταινία. 
Επιτοίχιο πλαίσιο
Ένα κιτ εξαερισμού τοίχου μπορεί να τοποθετηθεί σε εξωτερικό τοίχο ώστε ο αέρας να εξαερίζεται εκτός του κτιρίου. Ίσως σχηματιστούν γέφυρες θερμότητας στους συμβατικούς εξαερισμούς τοίχου, με αποτέλεσμα απώλειες ενέργειας. Για παράδειγμα, τον χειμώνα μπορεί να εισέρχεται ψυχρός αέρας στο σύστημα αεραγωγών. Ο εξαερισμός τοίχου της Miele αποτρέπει αυτό το φαινόμενο, αφού διαθέτει ένα καλά εφαρμοσμένο κλαπέτο αντεπιστροφής. Μια μαγνητική ασφάλεια δεν επιτρέπει στον εξωτερικό ψυχρό ή ζεστό αέρα να εισέλθει στο κτίριο και έτσι εξοικονομείται ενέργεια. Επιπλέον, δεν επιτρέπει την είσοδο στους αεραγωγούς σκουπιδιών, όπως φύλλα ή σκόνη. Η γρίλια με περσίδες του εξαερισμού τοίχου είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αποτρέπει την απώλεια απόδοσης και να κατευθύνει τη ροή του αέρα μακριά από τον εξωτερικό τοίχο. 
Εύκαμπτος αεραγωγός
Ο αεραγωγός αποβάλλει τις οσμές, τους υδρατμούς και τη θερμότητα στο εξωτερικό του σπιτιού. Η διάμετρος και τα υλικά του αεραγωγού έχουν σημαντική επίπτωση στην απορρόφηση του αέρα. Πιο κατάλληλοι είναι λείοι στρογγυλοί αεραγωγοί ή ειδικοί αεραγωγοί με ορθογωνική διατομή στους οποίους δεν μειώνεται η διάμετρος. Κατά κανόνα η Miele συνιστά μία διάμετρο 150 mm. Για απορροφητήρες μεγάλης απόδοσης εξαγωγής, συνηθίζεται διάμετρος 200 mm. Η Miele προσφέρει εύκαμπτους αεραγωγούς αλουμινίου με ρηχή κυματιστή διαμόρφωση. Οι εύκαμπτοι αεραγωγοί DAS 150 και DAS 200 με διάμετρο 150 και 200 mm ικανοποιούν τις απαιτήσεις B1 των κανονισμών πυροπροστασίας. Η ιδιαίτερα ρηχή κυματιστή διαμόρφωση μειώνει την τριβή του αέρα. 
Τεχνολογία εξαερισμού
Κάθε απορροφητήρας Miele έχει δοκιμαστεί σύμφωνα με τα τρέχοντα ευρωπαϊκά πρότυπα. Τα στοιχεία απορρόφησης αέρα και ηχητικής απόδοσης στις συνόψεις προϊόντων είναι αντιπροσωπευτικά και συγκριτικά. Η Miele είναι μέλος της CECED* (Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Κατασκευαστών Οικιακών Συσκευών). Όλα τα μέλη έχουν υπογράψει μια εθελοντική συμφωνία να μετρούν τις τιμές απόδοσης αέρα και ήχου σύμφωνα με τα ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα και να δημοσιεύουν αυτές τις μετρήσεις στην τεκμηρίωση πωλήσεών τους. Αυτή η διαφάνεια εξασφαλίζει ότι οι πελάτες λαμβάνουν αξιόπιστα στοιχεία απόδοσης. 
Πατέντα για AWG 102: DE 102 20 515 B4 Αριθμοί ως παραδείγματα που δείχνουν τα οφέλη του προϊόντος