Γαστρονομικές τάσεις

Το φαγητό και το ποτό δημιουργούν έναν κοινό δεσμό μεταξύ των ανθρώπων, των εθνών και των γενεών. Το φαγητό και το ποτό ενσαρκώνουν τον πολιτισμό, την επικοινωνία και τη σύνδεση μεταξύ του παραδοσιακού και του σύγχρονου. Κάτω από την επικεφαλίδα «à la carte» θα βρείτε νέα, κατατοπιστικά και διασκεδαστικά στοιχεία για οτιδήποτε αφορά φαγητό και το ποτό, το μαγείρεμα και την απόλαυση του φαγητού.

Tunedin - stock.adobe.com

Τι νεότερο υπάρχει;

Τι συμβαίνει στον κόσμο της γευσιγνωσίας; Ποια είναι η τρέχουσα γαστρονομική επιλογή της ημέρας στις μητροπόλεις του κόσμου; Η γνώση της περιοχής προέλευσης του φαγητού αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για τους κορυφαίους διεθνείς σεφ. Τα βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια ανακαλύπτουν τη χορτοφαγία. Οι ακριβές μπύρες ανώτερης ποιότητας κατακτούν την αγορά. Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν πολλές νέες μάρκες τζιν που διαφέρουν σαφώς από την παραδοσιακή παραλλαγή. Αυτά είναι τέσσερα μόνο παραδείγματα «γαστρονομικών τάσεων» που ανακαλύψαμε και περιγράφουμε με πολλές λεπτομέρειες. Είμαστε πάντα μέσα στα πράγματα!

Μάθετε περισσότερα
Curioso Photography - stock.adobe.com

Ιστορίες με φαγητό και κρασί

Πού μπορείτε να βρείτε καλό και παραδοσιακό φαγητό στη Σιγκαπούρη; Πώς μπορείτε να ψήσετε ένα ψάρι σε αλάτι; Τι θα σερβίρετε ένα όμορφο βράδυ με το ταίρι σας; Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Vinho verde (πράσινου κρασιού) της Πορτογαλίας; Πώς ο μουσικός Dieter Meier του συγκροτήματος Yellow έγινε παραγωγός βιολογικών κρασιών; Αυτές είναι λίγες μόνο από τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στις οποίες απαντάνε οι ιστορίες μας σχετικά με το φαγητό και το ποτό.

Μάθετε περισσότερα